Planera din flyttstädning

När du har flyttat ut från ditt hem behöver du hjälp med Flyttstädning. Hittills har flytten bestått av att göra trivsamma och enkla sysselsättningar som att packa, planera och organisera din flytt men nu återstår något som är mindre angenämt – flyttstädningen. I det här läget av flytten är du förmodligen ganska sliten och har varken lust eller ork att storstäda din gamla lägenhet. I stället kan det vara en god idé att anlita ett professionellt städbolag för att utföra flyttstädningen.

Anlita flyttstädning
Innan du anlitar en städfirma för att göra din flyttstädning bör du kontakta flera olika firmor och jämföra dem med varandra. Det är viktigt att du känner förtroende för den firma som du anlitar och att du kan vara säker på att de gör ett bra arbete. Fokusera inte endast på priset utan kontrollera så att det är en seriös firma med ett gott rykte. Kontrollera även att firman har en F-skattsedel och en försäkring som täcker både material och personal. Har företaget dessutom bra referenser eller omdömen kan du känna dig trygg i ditt val.

Att tänka på inför en flyttstädning
Innan du ingår ett avtal med en städfirma om din flyttstädning, bör ni träffas och planera och göra en checklista tillsammans. Det görs för att det inte ska uppstå några missförstånd och oklarheter er emellan. Ni vill båda att städningen ska utföras så smidigt som möjligt och utan några problem. När städpersonalen sedan anländer och ska påbörja sitt arbete är det viktigt att du har tömt bostaden och ställt fram det material och den utrustning som du, enligt din överenskommelse med städfirman, ska bidra med.

Att bostaden ska vara tömd innebär att det inte ska finnas några som helst möbler, verktyg, lådor, skräp eller andra lösa saker som kan störa städfirmans arbete. Firman är anlitad endast för att göra en godkänd grovstädning och inget annat. En annan sak att tänka på är att kyl och frys ska vara avfrostade och att alla vitvaror ska dras fram, så att städpersonalen kommer åt att rengöra bakom dem.

Detta ingår i en flyttstädningStädtillbehörEtt städföretags uppgift är att rengöra ditt hem. Med det menas att alla rum i bostaden ska rengöras från golv till tak. Alla sovrum, hallen, klädkammaren och vardagsrummet ska noggrant dammsugas. Vidare ska alla väggar, tak, golv, lister, element och fönster torkas och dammas av.

Vad avser köket ingår dessutom att rengöra kyl och frys, spis, ugn, diskmaskin och att torka av alla skåp och lådor. I badrummet ska självfallet toalett, dusch och badkar rengöras ordentligt. Det innebär att badkaret om möjligt ska dras fram, samt att alla brunnar och avlopp ska rengöras. När alla dessa åtgärder har vidtagits är flyttstädningen utförd och de nya hyresgästerna kan flytta in till ett rent och fräscht hem.